Pastaa villisikakastikkeessa
Tähän kastikkeeseen tulevia lihoja marinoidaan ensin kaksi vuorokautta. Se kannattaa muistaa suunnitellessasi ruokaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g villisianlihaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 keltasipulia
- 20 g juuriselleriä
- 1 nippu persiljaa
- 2 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ pullo punaviiniä (n. 3 ½ dl)
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 laakerinlehti
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 dl lihalientä
Tarjoiluun
- 4 annosta pappardellepastaa
Valmistusohje
1. Marinointi: Suikaloi liha. Kuori ja hienonna valkosipuli, sipuli, selleri ja porkkanat sekä persilja. Laita kaikki isoon kulhoon ja kääntele mukaan öljy, suola, pippuri ja lihat. Laita jääkaappiin 2 päiväksi.
2. Poimi lihapalat vihannesseoksesta. Paista vihannekset pannussa ja kaada päälle viini ja viinietikka. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes viini ja viinietikka ovat imeytyneet kasviksiin. Lisää lihat pannuun.
3. Anna kaiken porista kannen alla miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Lisää pikkuhiljaa tomaatit, laakerinlehti, oliivit ja liemi, vähän kerrallaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, tarjoile valmiin kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto