Thai-maustettu kanapata
Tämä pata on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä ja antaa sen maustua yön yli. Jasmiiniriisi on sopiva lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
6 annosta
- 1½ kg kananpojan tai broilerinfileitä
- öljyä ruskistamiseen
- 1 sitruunaruoho
- 4 tomaattia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 sipulia
- 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 2 chiliä
- 4 rkl sokeria
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 5 dl vettä
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
- ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Leikkaa sitruunaruoho palasiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, sipuli ja inkivääri. Puolita chili pituussuunnassa, ota siemenet pois ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
2. Leikkaa kanafileet noin 2 sentin viipaleiksi poikittain. Ruskista ne öljyssä ja nosta pataan. Ruskista myös sipuli ja valkosipuli ja lisää sitten pataan. Lisää sitruunaruoho, tomaatit, inkivääri ja chili. Sekoita joukkoon sokeri, currytahna, kookosmaito ja tomaattipyree. Kaada sekaan vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kiehauta, anna sitten padan hautua alhaisella lämmöllä 10 minuutin ajan. Tarjoile ruokajogurtin ja jasmiiniriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi