Punasipulikeitto ja juustomunakas
Tyypillinen ranskalainen sipulikeitto, jossa on kierrettä! Tässä perinteinen ranskalainen sipulisoppa on keitetty punaviinin kera. Seudusta riippuen keittoon käytetään erilaisia viinejä. Eräin paikoin soppaan lisätään jopa tilkka konjakkia. Tarjoile mahtavan sipulikeiton kanssa palanen parmesaanijuusto-omelettia.
Neljälle
- 400 g keltasipulia
- 400 g punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 1 l vihanneslientä
- 3 dl punaviiniä
- 1 laakerinlehti
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
Juustomunakas
- 4 munaa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita vuokaan
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Sulata voi keittopadassa ja paista sipuleita, kunnes ne ovat kullanruskeita ja viininpunaisia.
2. Kaada sipuleille vihannesliemi, lisää laakerinlehti, pippuri ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten poreilla hiljaa tunti.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa yhteen kerma ja munat suolan ja pippurin kanssa. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Paista munakasta uunissa 15 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Ota omeletti uunista ja ripottele päälle parmesaaniraaste kun se on vielä kuuma. Leikkaa munakas kolmioiksi terävällä veitsellä ja tarjoile keiton ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi