Kylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
Keitä vasikanpaisti ja tarjoa se ohuina viipaleina kylmänä seuranaan ihana vihreä kastike oliivien ja kapristen kera. Kastikkeen valmistuksessa on hyvä olla koneellinen soseuttaja. Tämä on herkullinen kesäpäivällinen tai noutopöydän kuningaslaji.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg luutonta vasikanpaistia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 sellerinvarsi
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa vesilitraa kohti
- 10 kokonaista valkopippuria
Vihreä kastike
- 6 dl keitinlientä
- 1 vihersalaattikerä
- 1 salaattisipuli
- 1 pieni nippu persiljaa
- 2 rkl kapriksia
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi
- 2 rkl kapriksia
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Laita liha ahtaanpuoleiseen kattilaan. Laita mukaan sipuli, porkkana ja sellerinvarsi paloiksi leikattuina. Lisää kattilaan viini ja öljy sekä vettä niin paljon, että sitä on lihan puoliväliin. Lisää suola ja pippurit. Keitä tunti miedolla lämmöllä, kunnes lihan sisälämpö on 70-72 astetta (rosa liha) tai 77 (läpikypsä). Nosta paisti liemestä ja jäähdytä. Laita paisti jäähtyneenä kylmään, niin että siitä tulee aivan kylmää.
2. Puhdista ja huuhtele salaatit ja salaattisipuli. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi, leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua persilja. Soseuta monitoimikoneella tai vastaavalla 6 dl keitinlientä, salaatinlehdet, salaattisipuli ja persilja sileäksi kastikkeeksi. Lisää kaprikset ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kovimmalla nopeudella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
3. Poista oliiveista kivet ja silppua oliivit. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastike päälle. Koristele kapriksilla ja oliiveilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi