Venäläispata
Tämä on lasten suosikkiruoka, koska he pitävät kaikesta, joka voidaan levittää leivälle ja syödä käsin. Tarjoile ranskankerman tai vielä mieluummin smetanan kera.
Neljälle
- 300 g naudan jauhelihaa
- 200 g keräkaalia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl neutraalia öljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 ½ hienonnettua punajuurta
- 2 rkl punajuurilientä
- 1 dl hienonnettua etikkakurkkua
- 1 dl kylmää, keitettyä riisiä
- 8 pitaleipää
- ranskankermaa tai smetanaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä. Paista jauheliha ja sekoittele se rakeiseksi.
2. Hienonna kaali ja lisää pannuun.
3. Hienonna punajuuret ja kurkut. Lisää lihaseokseen riisin kera. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Lisää punajuuriliemi. Kuumenna läpikuumaksi.
4. Tarjoile pitaleipien ja ranskankerman tai smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti