Lammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
Tämä ruoka on ideoitu Välimeren keittiöstä, jossa liha tarjoillaan usein vartaista. Lisukkeena maistuvat sahramilta tuoksuva riisi ja täyteläinen tomaattihöystö. Hauskin vaihtoehto on valmistaa vartaat ulkogrillissä, mutta hyvä lopputulos syntyy myös parilapannulla tai uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 4 puutikkua
- 500 g lampaanpaistia tai -satulaa
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 dl riisiä
- vajaa 1/4 tl sahramia
- 1 varsiselleri
- 1 porkkana
- 100 g juuriselleriä
- tilkka ruokaöljyä
- 6 kypsää tomaattia
- 2 salottisipulia
- suolaa ja valkopippuria
- 1/4 tl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Sahramiriisi: Kiehauta 4 dl vettä ja mausta sahramilla ja ripauksella suolaa. Lisää veteen riisi. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri ja viipaloi varsiselleri. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Keitä riisiä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja riisi on kypsää. Sekoita joukkoon kasvikset.
2. Tomaattihöystö: Kuori ja hienonna salottisipulit. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Pane sipulit ja tomaatit kattilaan ja mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja viinietikalla. Hauduta seosta parin minuutin ajan, kunnes se sakenee hieman.
3. Vartaat: Liota puutikkuja vedessä 10 minuuttia. Leikkaa lampaanliha 3 sentin kuutioiksi ja paloittele paprika ja sipuli. Pujota vartaisiin vuoroin lihaa, paprikaa, sipulia ja persiljaa. Paista tai grillaa vartaita 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi