Mustasilmäpapuja sienten kera
Mustien silmien koristamat valkeat pavut maustetaan kevyesti suolatulla sianlihalla ja erilaisilla vihanneksilla. Ruoanlaiton loppuvaiheessa lisätään voissa paistettuja sieniä. Pavut ovat herkullisia omana aterianaan mutta sopivat hyvin myös lisukkeeksi lampaanlihalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 dl mustasilmäpapuja
- 1 viipale siankylkeä, n. 50-60 g
- 1 keltasipuli
- 1 lehtisellerin varsi
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl puhdistettuja sekasieniä
- ½ tl timjamia
- mietoa kanalientä
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Liota papuja vedessä yön yli. Huuhtele pavut ja leikkaa siankylkisiivu hyvin pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli, leikkaa varsiselleri pieniksi paloiksi. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuumenna n. ½ dl öljyä paksupohjaisessa, uuninkestävässä padassa. Lisää liha ja paista miedolla lämmöllä, ruskistamatta, muutaman minuutin ajan. Paista myös sipuli, valkosipuli ja selleri. Lisää pavut ja sekoita. Kaada päälle niin paljon kanalientä, että pavut peittyvät noin sentillä lientä.
3. Lisää tomaattipyree sekä vajaa 1 tl suolaa sekä timjami ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja anna hautua uunissa tunnin ajan. Paista sienet kevyesti pienessä öljytilkassa. Kun pata on ollut puoli tuntia uunissa, lisää sienet, sekoita ja anna padan hautua kypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti