Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera
Oikeat lisukkeet tekevät tavallisesta kasslerista todellisen juhla-aterian. Tuoreista hedelmistä tehty chutney sopii erityisen hyvin porsaanlihan lisukkeeksi. Marinoimalla kasslerista saa vieläkin maukkaampaa. Tarjoile lisänä rapeakuorisia lohkoperunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 kasslerviipaletta
Marinadi
- ½ dl punaviiniä
- 2 rkl soijaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
Chutney
- 1 sipuli
- 1 omena
- 1 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 1 kiivi
- 1 dl rusinoita
Lohkoperunat
- 1 kg perunoita
- 1/4 dl neutraalinmakuista öljyä
- 25 g voita
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita viini, soija, oregano ja suola, puserra liemeen valkosipuli. Sivele marinadia lihaviipaleiden kummallekin puolelle ja anna marinoitua tunnin. Grillaa kassleria 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
2. Kuori ja lohko perunat. Keitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi perunoista ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeeseen. Laita perunalohkot uunipellille, lisää öljy ja voi. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita. Mausta suolalla.
3. Chutney: Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna omena. Kuullota omenaa ja sipulia öljyssä muutaman minuutin. Lisää curry. Kuutioi kiivi ja lisää se ja rusinat. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti