Hillotut päärynät
Tämä on todellinen vanhanajan jälkiruoka. Parhaiten se sopii sunnuntaipäivällisen päätteeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 kiinteää päärynää
- ½ dl puristettua sitruunamehua
Liemi
- 2 dl vettä
- 2 dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi päärynät. Laita ne veteen sitruunamehun kanssa niin ne eivät tummu.
2. Keitä vesi, sokeri, inkivääri ja vaniljasokeri liemeksi. Lisää päärynänpalat ja keitä hiljalleen 7 minuuttia.
3. Laita päärynät huolellisesti puhdistettuun, kuumaan purkkiin, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Kun purkki on jäähtynyt, laita se jääkaappiin maustumaan. Tarjoile päärynät kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka