Hillotut päärynät

Tämä on todellinen vanhanajan jälkiruoka. Parhaiten se sopii sunnuntaipäivällisen päätteeksi.

Neljälle

  • 4 kiinteää päärynää
  • ½ dl puristettua sitruunamehua

Liemi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi päärynät. Laita ne veteen sitruunamehun kanssa niin ne eivät tummu.

2. Keitä vesi, sokeri, inkivääri ja vaniljasokeri liemeksi. Lisää päärynänpalat ja keitä hiljalleen 7 minuuttia.

3. Laita päärynät huolellisesti puhdistettuun, kuumaan purkkiin, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Kun purkki on jäähtynyt, laita se jääkaappiin maustumaan. Tarjoile päärynät kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!