Glögipäärynät
Julkaistu
Mustaherukkamehu ja glögimausteet antavat päärynöille hienoa makua. Tarjoile päärynät kylminä kevyesti vatkatun, lähes valuvan kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 isoa päärynää
- 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
- 6 dl vettä
- 2 kanelitankoa
- 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 2 maustemittaa kardemummansiemeniä
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen.
2. Kuumenna mehu, vesi ja mausteet kiehuvaksi, keitä 5 minuuttia.
3. Lisää kuoritut päärynät kattilaan ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi kannen alla. Kääntele niitä liemessä.
4. Nosta päärynät kattilasta, keitä lientä kokoon ja kaada päärynöiden päälle. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät