Vaniljakeitettyjä päärynöitä karhunvatukkakastikkeessa
Tämä on ihanan raikas jälkiruoka myöhäiskesällä tai alkusyksystä kun sekä päärynät että karhunvatukat kypsyvät. Jälkiruoka on täynnä makuja mutta ei kaloreita. Tarjoile mielellään mantelilastujen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 päärynää à n. 100 g
- ½ dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko
- 4 dl karhunvatukoita
- sitruunamelissaa
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi vesitilkassa 1 rkl sokerin sekä halkaistun vaniljatangon kera. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen keittoaika on 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.
2. Ota kauneimmat karhunvatukat sivuun koristelua varten, noin puolet marjoista. Sekoita loput tehosekoittimessa soseeksi sokerin kera, n. 20 sekuntia kovalla teholla. Siivilöi.
3. Tee kastikkeesta lautaselle peili. Aseta päärynä kastikepeilin keskelle, koristele karhunvatukoilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät