Sahramipäärynät
Nämä keltaisina hohtavat, intensiivisesti sahramilta maistuvat päärynät ovat erittäin jouluisia. Ne maistuvat ihanalta jälkiruokana jäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 1 ½ kg pieniä, kiinteitä päärynöitä
- 3 dl kidesokeria
- 7 dl vettä
- ¾ g sahramia
- 1 kanelitanko
- ½ sitruuna viipaleina
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, vesi, sahrami, kaneli ja sitruuna liemeksi ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä.
2. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät liemeen sitä mukaa, kun saat ne kuorittua, jotteivät ne tummu. Kuumenna liemi päärynöiden kera kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet, 5-20 minuuttia niiden alkuperäispehmeydestä riippuen.
3. Nosta päärynät liemestä ja laita kulhoon. Keitä lientä kokoon hieman ja kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät