Sahramipäärynät

Nämä keltaisina hohtavat, intensiivisesti sahramilta maistuvat päärynät ovat erittäin jouluisia. Ne maistuvat ihanalta jälkiruokana jäätelön kera.

Neljälle

  • 1 ½ kg pieniä, kiinteitä päärynöitä
  • 3 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • ¾ g sahramia
  • 1 kanelitanko
  • ½ sitruuna viipaleina

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, vesi, sahrami, kaneli ja sitruuna liemeksi ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä.

2. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät liemeen sitä mukaa, kun saat ne kuorittua, jotteivät ne tummu. Kuumenna liemi päärynöiden kera kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet, 5-20 minuuttia niiden alkuperäispehmeydestä riippuen.

3. Nosta päärynät liemestä ja laita kulhoon. Keitä lientä kokoon hieman ja kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!