Inkivääripäärynät

Jo pelkkä tuoksu houkuttelee.

Kuudelle

  • 6 maukasta päärynää
  • hienonnettuja pähkinöitä

Liemi

  • 3 dl kidesokeria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 2 palaa kokonaista, kuivattua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja hauduta päärynöitä liemessä kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.

2. Nosta päärynät liemestä. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on puolet, kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.

3. Ripottele päälle hienonnetut pähkinät, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.