Inkivääripäärynät
Jo pelkkä tuoksu houkuttelee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 maukasta päärynää
- hienonnettuja pähkinöitä
Liemi
- 3 dl kidesokeria
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl vettä
- 2 palaa kokonaista, kuivattua inkivääriä
Valmistusohje
1. Kuori päärynät. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja hauduta päärynöitä liemessä kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.
2. Nosta päärynät liemestä. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on puolet, kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.
3. Ripottele päälle hienonnetut pähkinät, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi