19 miljoonaa euroa menee suomalaisilta vuosittain sivu suun – pienellä vaivalla sinäkin hyötyisit

Tällainen on uusi pullonpalautuksen hirmulaite – automaatin sisään voi kaataa jopa sata muovipulloa ja tölkkiä yhdellä kerralla 5:34 Tällainen on uusi pullonpalautuksen hirmulaite – automaatin sisään voi kaataa jopa sata muovipulloa ja tölkkiä yhdellä kerralla
KATSO MYÖS: Tällainen on pullonpalautuksen hirmulaite – automaatin sisään voi kaataa jopa sata muovipulloa ja tölkkiä yhdellä kerralla.

Vaikka suomalaiset ovatkin ahkeria pullonpalauttajia, pantillisia tölkkejä ja pulloja jää palauttamatta vuosittain melkoinen määrä.

Suomalaiset ovat tunnollisia pantillisten pullojen ja tölkkien palauttajia: viime vuonna pantillisten tuotteiden palautusaste oli noin 97 prosenttia ja kahtena edellisenäkin vuonna se on ollut 96 prosenttia. 

Viime vuonna palautettiin ennätykselliset yli 2,2 miljardia pantillista juomapakkausta. Suurin osa pakkauksista on tölkkejä. Keskimäärin jokainen suomalainen palautti automaattiin viime vuonna 392 juomapakkausta.

Pulloja ja tölkkejä jää palauttamatta 19 miljoonan euron edestä

Pantillisia tölkkejä ja pulloja jää kuitenkin palauttamatta vuosittain jopa noin 19 miljoonan euron edestä.

Suomen Palautuspakkaus Oy (Palpa) kertoo, että panttirahoja kiertää noin 350 miljoonalla, joten suhteessa pienikin prosenttiosuus tarkoittaa suurta euromäärää.

Palauttamattomista panteista jäävät miljoonat menevät Palpalla hyvään käyttöön.

Palpa on voittoa tavoittelematon toimija ja palautumattomien pakkausten pantit käytetään järjestelmän kulujen kattamiseksi, näin tuottajien kierrätysmaksut pysyvät alhaisempina, johtaja Tommi Vihavainen Palpasta kertoo MTV Uutisille.

Juomavalmistajat ja maahantuojat maksavat panttijärjestelmän kustannukset.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.