Asiantuntijalta kuohuviinitärppi vappuun: Kuin samppanjaa "pilkkahintaan"

Mikä viini vapuksi? 8:27 Mikä viini vapuksi?
KATSO VIDEO: Viiniasiantuntijan kolme kuohuviinitärppiä vappuun. Ilkka Sirén esittelee huokeammat vaihtoehdot samppanjalle.

Viiniasiantuntija Ilkka Sirén jakoi kuplivia vinkkejä vappuun. 

Moni suomalainen pohtii nyt vapun kuohuviinivalintoja: Pitäisikö kippistellä edullisella kuplivalla vai satsata kalliimpaan samppanjaan? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa ja vinkkasi kolme erilaista kuohuviinivaihtoehtoa vappuun.

Kun edellisenä viikonloppuna lähetyksessä keskityttiin samppanjan saloihin Master of Wine Essi Avellanin johdolla, nyt oli hieman edullisempien vaihtoehtojen vuoro.

– Samppanja on kuohuviinien kruununjalokivi, mutta kuohuviinien maailma on todella monipuolinen ja laadukkaita kuohuviinejä valmistetaan ympäri maailmaa, Ilkka Sirén muistutti.

Sirén oli valinnut esiteltäväksi kolme erilaista ja eri menetelmillä valmistettua kuohuviiniä, hieman eri hintaluokista. 

Corpinnat on edullisempi vaihtoehto samppanjalle

Yksi kuplajuomista edusti kuohuviinimaailman ”uutta tulokasta”, espanjalaista corpinnat-kuohuviiniä. Kyseessä on muutama vuosi sitten kehitelty katalonialainen laatuluokitus. 

Alkon mukaan corpinnat ei ole cavan tapaan oma alkuperämerkintänsä vaan EU:n suojaama tuotemerkki, jossa tuottajat ovat sitoutuneet tarkkoihin sääntöihin. 

Corpinnat-kuohuviinit ovat muun muassa luomutuotettuja ja niiden rypäleet poimitaan käsin.

– Erityistä on se, että niitä kypsytetään pitkään pulloissa. Tämäkin viini on kypsynyt kolme vuotta pullossa.

Corpinnat-viinit valmistetaan siis samalla perinteisellä pullokäymismenetelmällä kuin samppanjakin. 

– Jos tässä kyljessä lukisi samppanja, niin tämä maksaisi 60 euroa, mutta nyt maksaa vain parikymppiä, kun kyseessä on corpinnat.

Ilkka Sirénin mukaan corpinnat onkin usein hinta-laatusuhteeltaan hyvä samppanjan korvike. Sirénin lähetyksessä vinkkaama kuohuviini oli Nadal Original Reserva Corpinnat Brut.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!