Yle: Antti Törmäsen valmennusura on todennäköisesti ohi – "Kuin pesäpallomailasta takaraivoon"

Upeaa kuvaa: Antti Törmänen onnitteli Genève-Servetten mestaripelaajia 1:27
Antti Törmänen johdatti Biel-Biennen viime kaudella Sveitsin liigan finaaleihin. Videolla hän onnittelee Genève-Servetten pelaajia mestaruudesta.

Syöpää sairastava jääkiekkovalmentaja Antti Törmänen, 53, kertoo Ylelle, että hänen valmennusuransa on todennäköisesti ohi.

Kesällä 2020 sappirakon syöpään sairastunut Törmänen ehti jo alkuvuodesta 2021 saada terveen paperit, mutta viime keväänä kävi ilmi, että syöpä oli uusiutunut. 

Raju takaisku otti koville.

– Ensin kuulen, että kuvat näyttävät hyviltä ja kaksi päivää sen jälkeen, että syöpä onkin kasvainmerkkiaineiden perusteella uusinut. Kuin pesäpallomailasta takaraivoon, Törmänen kertaa Ylelle.

Sveitsin pääsarjassa pelaavan Biel-Bennen päävalmentajana kaudella 2017–2018 aloittanut Törmänen oli tehnyt joulukuussa 2021 jatkosopimuksen tähän kevääseen asti, mutta vuoden takainen diagnoosi pakotti hänet vetäytymään tehtävästä.

– Uusi kemoterapia alkoi viime huhtikuussa, ja se jatkui siitä noin seitsemän kuukautta.

Hoidot jatkuvat yhä, ja Törmänen myöntää, että hänen uransa päävalmentajana on suurella todennäköisyydellä ohi.

– En hakkaa asiaa kiveen, mutta realiteetit on tunnustettava.

– On erittäin todennäköistä, että traditionaalista päävalmentajantyötä en enää tee. Jokin muunlainen valmentaminen muunlaisista lähtökohdista voisi tulla kyseeseen.

Törmänen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, joten ovet ovat auki myös kaukaloiden ulkopuolelle.

– Työnhaku kiinnostaa kovasti.

Lue myös:

    Uusimmat