Sankarikoira Roope pelasti omistajansa hengen aamulenkillä: "Olin todennäköisesti maannut siellä useita tunteja"

Sankarikoira Roope pelasti omistajansa hengen aamulenkillä 10:27
Katso koskettava haastattelu videolta!

2,5-vuotias Roope on virallisesti sankarikoira.

Suomen Kennelliitto palkitsi joulukuussa 2023 Roope-koiran sen sankarillisesta toiminnasta. Omistaja Nina Hedkrok kertoi tunnustukseen johtaneesta tilanteesta Huomenta Suomessa valtakunnallisena koiranpäivänä 24.4. Voit katsoa koko haastattelun yllä olevalta videolta!

Näin Roope pelasti emäntänsä 

Helsinkiläinen Hedkrok oli lähtenyt eräänä syyskuisena aamuna viiden jälkeen tavalliseen tapaan saksanpaimenkoira Roopen kanssa yleensä noin 1–2 tuntia kestävälle lenkille. 

Kaksikko päätyi aamuseitsemän tienoilla Hallainvuoren kallioiden lähettyville katsomaan, löytyisikö emännälle suppilovahveroita. Roope oli pitkässä, useamman metrin mittaisessa liinassa.

– Irrotin hihnan kädestä ja menin keräämään suppilovahveroita ja liukastuin, Hedkrok kertaa tapahtumia.

– Olin todennäköisesti vierinyt kalliolta alas ja mennyt tajuttomaksi ja todennäköisesti maannut siellä useita tunteja. 

Hedkrokilla oli yllään vain t-paita ja tuulitakki syyskuun viileässä aamussa.

– Olin maannut siinä jonkin aikaa, ja Roope oli kauheasti haukkunut. 

Oli myös selvinnyt, että Roope oli yrittänyt raahata omistajaansa lahkeesta lähemmäs paikkaa, jossa muita ihmisiä liikkuisi.

Lopulta sauvakävelyllä ollut mies oli kuullut Roopen haukun ja tullut metsään katsomaan, mistä meteli johtui. Mies löysi Hedkrokin ja soitti pelastuslaitokselle.

Roope makasi omistajansa päällä poikittain, kenties lämmittääkseen tätä. Pelastushenkilökunta ei ollut uskaltaa lähestyä Hedkrokia suuren koiran takia, ja poliisi soitettiin paikalle. Poliisien ei kuitenkaan tarvinnut kuin käskeä ystävällistä Roopea ja houkutella se namien avulla autoon.

Tutkimusten yhteydessä löytyi syöpä

Hedkrok vietiin sairaalaan, jossa hänellä todettiin muun muassa murtumia.

– Samaan syssyyn tutkimusten yhteydessä löydettiin vähän muutakin. Multa löytyi syöpä, Hedkrok kertoo.

Sairaalassa ollessaan hän sai myös ikävän puhelun valvontaeläinlääkäriltä. Roope oli viety Viikin löytöeläintaloon, jossa sitä ei kuitenkaan voitu pitää. Omistaja sai uhkaavia uutisia: jos hän ei löytäisi hoitopaikkaa koiralleen, lemmikki vietäisiin eläinsuojeluyhdistykseen ja siitä eteenpäin. Hedkrok menettäisi Roopen.

Epätoivoinen omistaja laittoi Facebookiin ilmoituksen, jossa aneli apua.

– Mua alkaa itkettää, kun muistelen, liikuttunut Hedkrok sanoo ja murtuu kyyneliin.

Tilanne päättyi parhain päin, kun turkulainen Laurénin perhe otti Hedkrokiin yhteyttä ja otti Roopen hoiviinsa saaristossa sijaitsevaan omakotitaloon, jossa koira sai viettää aikaansa vapaana. Loppujen lopuksi Roope oli sijaiskodissaan seitsemän kuukautta. Yhteys Roopeen säilyi jokailtaisella videopuheluyhteydellä.

– Ilman heitä olisin Roopen menettänyt, kiitollinen omistaja sanoo.

Katso koskettava haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat