Kylmyys palaa koko Suomeen – lunta, räntää ja rakeita tiistaina

Sunnuntai 5. toukokuuta 2:27
Katso tuore sääennuste lähipäiville! Kesäiset kelit väistyvät alkuviikosta!

Kesäiset lämpötilat väistyvät epävakaan sään tieltä.

Eilisen lauantain lämpötilat ovat pian historiaa, sillä koko maassa viilenee alkavalla viikolla. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että jo tänään sunnuntaina viileämmät ilmamassat valtaavat myös eteläisen Suomen, kun merituuli viilentää etelä- ja länsirannikkoa.

– Nyt puhutaan preesensissä vähän viileämmistä säistä, hän vitsailee.

Rintaniemi kuitenkin huomauttaa, että sunnuntai on vielä Etelä-Suomessa kelpo kevätpäivä ja lämpötilat ovat 15 asteen tietämillä. Vaikka hetkeksi jätetäänkin hyvästit parinkymmenen asteen lämpötiloille, niin kevät on edennyt hurjaa vauhtia koko Suomessa.

Sää viilenee ja sunnuntain aikana pohjoisessa ja idässä tulee jonkin verran sateita. Pohjois-Karjalassa sateet ovat tulleet myös lumena.

Pilvisyys on runsaampaa Kaakkois-Suomesta kohti Keski-Suomea. Itä-Suomessa jäädään mataliin lämpötiloihin, mutta sateita ei pitäisi enää iltapäivällä tulla. Korkeimmat lämpötilat löytyvät sunnuntain aikana sisämaasta.

– Pohjois-Suomi on aivan eri vuodenajassa kuin eteläinen, eli runsasta pilvisyyttä ja lämpötilat lähellä nollaa. Ylimmässä Lapissa lumisateet edelleen mahdollisia.

Ensi viikko alkaa viileästi, kun kylmä sää valtaa tilaa koko maassa.

– Päivälämpötilat ovat laajalti jäämässä alle 10 asteeseen, eli kyllä tässä nyt puolitetaan nuo eilisen lukemat, Rintaniemi sanoo.

Hänen mukaansa on pilvistä ja sää on muuttumassa epävakaiseksi. Suomen itäpuolella oleva matalapaine siirtyy maan ylle tiistaina.

– Tiistain kuurosateet näyttävät aika raflaavalta. Hajanaisia lumi-, räntä- ja raekuuroja sekä laajalti maan itä- ja keskiosaan, että paikallisesti etelärannikolle. Kuiva ilma pitää sateen olomuodon jopa lumisena, Rintaniemi toteaa.

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat