Jesse Puljujärvi ratkaisi koko homman – Leijonilla huima saldo kevään valmistavista peleistä

Leijonat voitti kaikki kolme Tshekin EHT-turnauksen otteluaan, kun se kaatoi myös sunnuntaina Ruotsin voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Suomi johti peliä kahden erän jälkeen 3–2. Ruotsi tuli kolmannessa erässä tasoihin, kun Jesper Fröden painoi kakkoskiekon sisään.

Leijonilla oli omat paikkansa jatkoajalla. Ratkaisu venyi kuitenkin rangaistuslaukauskilpailuun asti.

Siellä Leijonilta Oliwer Kaski, Konsta Helenius ja Jesse Puljujärvi onnistuivat maalinteossa. Ruotsin ainoaksi onnistujaksi jäi NHL-tähti Rasmus Dahlin.

Suomi kaatoi torstaina Tshekin ja lauantaina Sveitsin. Leijonat otti kevään yhdeksästä valmistavasta ottelusta peräti kahdeksan voittoa.

Leijonat avaa omalta osaltaan kevään MM-urakan ensi perjantaina, kun se kohtaa kisojen isäntämaan Tshekin Prahassa.

Lopputulos, Tshekin EHT-turnaus, Ruotsi–Suomi, rangaistuslaukaukset, 4–6 rl. (3–4) (0–1, 2–2, 1–0, 0–0, 1–3):

Voittomaalikilpailu:

5. pari: Puljujärvi onnistuu ja homma on siinä. Leijonat voittaa kaikki Tshekin EHT-turnauksen ottelunsa. Suomelle yhdeksästä valmistavasta pelistä kahdeksan voittoa.

4. pari: No niin! Konsta Heleniukselta näyttävä rankkarimaali. Ruotsilta Holtz epäonnistuu. Suomi johdossa ennen viimeistä paria.

3. pari: Leijonilta Oksanen epäonnistuu, kun taas Ruotsin NHL-tähti Dahlin painaa kiekon ylänurkkaan. Tilanne tasan.

2. pari: Kaski painaa kiekon takanurkkaan. Ruotsilta Burakovsky epäonnistuu. Ei mene jäätä pitkin.

1. pari: Leijonilta Valtteri Puustinen aloittaa pilkkukisan. Ersson koppaa. Ruotsilta Raymond yrittää uittaa haarojen välistä, ei mene.

Kello 15.34: Torjunnat varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen: Ersson, Ruotsi: 6+10+8+2=26, Säteri, Suomi: 12+7+6+4=29.

Jatkoaika:

65.00: Ei saa Ruotsi osumaa lopun ylivoimalla. Pilkuille mennään.

65. min: Leijonien jäähy jatkoajan loppuun, kun Oliver Kapanen istahtaa boxiin. Syynä kampitus.

64. min: Suomi ollut edellä jatkoajalla. Hallinta valkopaidoilla.

61. min: Leijonien superulupaukselta Konsta Heleniukselta oiva haasto. Yritys kimpoaa kuitenkin ruotsalaispelaajan mailasta muikkuverkkoihin. Ennen tätä Ruotsin Lucas Raymond nousi hyvälle tontille. Säteri selvitti.

Kello 15.23: Jatkoaika käyntiin Brnossa.

3. erä:

Kello 15.21: Torjunnat kolmen erän jälkeen: Ersson, Ruotsi: 6+10+8=24, Säteri, Suomi: 12+7+6=25.

60.00: Summeri soi Brnossa. Peli tasan kolmen erän jälkeen. Jatkoille mennään.

59. min: Leijonien maalilla Harri Säteriltä pari kelpo torjuntaa. Säteri ei ole mahtanut paljoakaan Ruotsin maaleille. Kaksi taidokasta ohjausta ja yksi kakkoskiekko aivan loistosektorista.

57. min: Ei saa nyt Leijonat tulosta aikaiseksi ylivoimalla. Trilleri käynnissä Brnossa.

54.59 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa, kun Ruotsin Marcus Sörensen nappaa susikädellä Joona Luodosta kiinni.

54. min: Ruotsi saanut otetta erän aluin jälkeen. Paine Leijonien päädyssä.

51.03 MAALI! Ruotsi, 3–3. Sieltä tulee Tre Kronorin tasoitus. Victor Olofsson ampuu ja Jesper Fröden painaa kakkoskiekon sisään.

49.32 JÄÄHY! Ruotsille ylivoimaa, kun Jesper Mattila ottaa kampituskakkosen.

48. min: Suomella ollut paremmat paikat kolmannessa erässä. Ruotsi ei ole saanut kunnolla kiriä käyntiin.

45. min: Leijonilla homma vahvasti hallussa. Taas väkevää johtoasemapelaamista Jukka Jalosen joukoilta. Hyvän joukkueen merkki.

41. min: Leijonilta komea aloituskuvio. Rissanen levittää ja Valtteri Puustinen pääsee kokeilemaan. Mutta ei mene!

Kello 14.45: Kiekko jäähän. Samalla Rasmus Rissasen jäähy loppuu.

Kello 14.44: Joukkueet jäälle. Isossa kuvassa Ruotsi on ollut hieman edellä NHL-tähtiensä johdolla. Suomi kuitenkin varsin hyvin pelissä mukana ja tulostaululla edellä.

Kello 14.42: Kohta Brnossa kolmatta erää kohden. 40 minuutin jälkeen torjunnat: Ersson, Ruotsi: 6+10=16, Säteri, Suomi: 12+7=19.

2. erä:

40.00: Summeri soi Brnossa. Melkoiset maalijuhlat saatiin toisen erän alkupuoliskolle. Suomelta maaliverkkoja heiluttivat Oliwer Kaski ja Patrik Puistola. Myös Ruotsi osui kahdesti (tekijöinä Max Friberg ja Felix Unger Sörum). Leijonat erän päässä turnausvoitosta.

38.01 min: Leijonien puolustaja Rasmus Rissanen kaatuu epäonnisesti, minkä jälkeen hän vetää Ruotsin hyökkääjältä Victor Olossonilta jalat alta. Rissanen boxiin.

37. min: Ei lähde nyt kunnolla Leijonien ylivoima pyörimään. Ruotsi selvittää.

34.04 JÄÄHY! Ruotsilta pari kaveria boxiin ja Suomelta Joona Luoto. Tuomareilta pienet arvonnat Brnossa. Mutta Leijonille ylivoimaa.

34. min: Väkevää pyöritystä nyt Leijonilta. Saku Mäenalaselta ja Joona Luodolta vahvaa päätypeliä ja sen jälkeen Oliwer Kaskella loistopaikka painaa Suomen neljäs osuma.

Video Puistolan osumasta (lähde: discovery+):

29.31 MAALI! Suomi, 2–3. Aikamoista ilotulitusta! Arttu Hyryltä loistava karvaus, Ruotsin puolustajalta Lucas Bengtssonilta paha virhe ja Patrik Puistola saa kiekon maalin eteen. Jukurit.-hyökkääjä ei paljoa murehdi, vaan veivaa kiekon nuottaan. Puistolalle jo turnauksen kolmas osuma.

Video Kasken osumasta (lähde: discovery+):

27.48 MAALI! Ruotsi, 2–2. No nyt tulee. Ruotsilta väkevä hyökkäys ja sinne heilahtaa. NHL-puolustaja Jonas Brodin ampuu ja 18-vuotias hyökkääjä Felix Unger Sörum ohjaa kiekon ohi Leijonat-vahdin Harri Säterin.

25.07 MAALI! Suomi, 1–2. Mutta vielä mitä. Konsta Helenius kaapii aloitusvoiton ja Oliwer Kasken sipaisu painuu heppoisesti Ruotsin maalivahdin Samuel Erssonin (Philadelphia Flyers) haarojen välistä sisään.

25. min: Paine on nyt Suomen päädyssä. Ruotsi vie ja Leijonat juoksee perässä.

23.00 MAALI! Ruotsi, 1–1. Tre Kronorilta vaarallinen hyökkäys Leijonien päässä ja sinne heilahtaa. NHL-puolustaja Rasmus Dahlin toimittaa ja Frölunda-hyökkääjä Max Fribergiltä taidokas ohjaus. Peli tasan.

Kello 13.52: Erätauon yhteydessä saatiin uutisia, kun selvisi, että NHL-seura Nashville Predatorsin tähtivahti Juuse Saros ei saavu MM-kisoihin.

Kello 13.51: Kiekko jäässä. Toinen erä käyntiin Brnossa.

Kello 13.48: Joukkueet jäälle Brnossa. Ruotsin ja Suomen EHT-ottelun toinen erä piakkoin liikkeelle.

1. erä:

Kello 13.37: "Tuli hyvä toimitus ja pääsi siitä ohjaa. Sen jälkeen oli vielä tonttia, pitää painaa, kun tulee paikkaa", Leijonien maalintekijä Eemeli Suomi totesi TV5:llä.

20.00: Leijonille tonttia ylivoimalla, samoin myös Ruotsille, kun Marcus Pettersson (Pittsburgh Penguins) murtautuu väkevästi tekopaikkaan. Ohi menee. Leijonat siis johdossa Eemeli Suomen osumalla. Ruotsi vei peliä, mutta Leijonat iski.

Video Suomen ja Leijonien avausmaalista (lähde: discovery+):

19. min: Leijonille ylivoimaa, kun Valtteri Puustista rikotaan. Ja miten alkaa ylivoima, Konsta Helenius petaa loistopaikan Eemeli Suomelle, joka ei aivan onnistu ohjaamaan kiekkoa nuottaan. Hässäkkää, hässäkkää!

17.19 MAALI! Suomi, 0–1. Paine päättyy myös verkkojen heilutukseen. Oliwer Kaski levittää, Rasmus Rissanen toimittaa kiekon maalille ja Eemeli Suomi saa mailansa väliin. Noin.

17. min: Leijonilta ykkösketju saa nyt painopistettä Ruotsin päätyyn. Muilla haasteita.

16. min: Ruotsi pääsee näppärästi Leijonien paineen alta pois. Ja suunta kääntyy.

14. min: Leijonat päässyt nyt vähän Ruotsin paineen alta pois. Suomen ykkösketju loi orastavaa tonttia Ruotsin maalille, mutta ei mene.

11. min: Leijonilla pientä huolimattomuutta kiekollisessa pelissä. Ruotsi saanut tätä kautta pari hyvää tonttia.

8. min: Vaarallisesti pyörii Ruotsin ylivoima NHL-miehien Rasmus Dahlinin (Buffalo Sabres) ja Lucas Raymondin (Detroit Red Wings) kautta. Säteri saa venyä huipputorjuntoihin.

7. min: Ruotsilta melkoinen pyöritys Leijonien päädyssä. Ja jäähy Suomelle, kun Joona Luoto lähtee istunnolle. Syy: estäminen.

4. min: Leijonille lisää loistopaikkoja, kun Oliver Kapanen (KalPa) syöttää ja Eemeli Suomi (Ilves) pääsee nokikkain Erssonin kanssa. Ei mene.

3. min: Leijonat tullut terävästi päivän taistoon. Paine Ruotsin päässä ja useita lupaavia kokeiluja kohti Ruotsin maalivahtia Samuel Erssonia.

Leijonilla Tobias Winberg (JYP) korvasi loppuhetkillä Aleksi Matinmikon (Ässät).

Kello 13.00: Kiekko jäähän, Suomen ja Ruotsin ottelu käyntiin.

---------------------------------------

Kello 12.58: Joukkueet jäällä Brnossa. Ruotsi sinipaidoissa, Leijonat tänään valkoisissa.

Kello 12.53: Leijonien NHL-apu Jesse Puljujärvi jakoi varsin suoraa tekstiä MTV Urheilulle Brnossa. Puljujärvi ymmärtää, mikäli häntä ei valita MM-kisoihin.

Kello 12.49: Leijonien riveissä Patrik Puistola loisti lauantain Sveitsi-ottelussa. Puistola tykitti kaksi maalia, jatkaen väkevää tehoiluaan.

Kello 12.45: Ruotsin rosterissa nähdään tänään vaivaiset 10 NHL-pelaajaa. Suurimpana nimenä Buffalo Sabresin NHL-supertähti Rasmus Dahlin.

Tre Kronorin ketjut Leijonat-pelissä:

Kello 12.41: Leijonien kokoonpanossa tapahtuu useita muutoksia lauantain Sveitsi-ottelun jäljiltä. Ykkösketjussa Jere Innala on näyttönsä antanut, kun hän tekee tilaa Ilves-laituri Eemeli Suomelle. Ketjun muina jäseninä jatkavat Oliver Kapanen (KalPa) ja Jesse Puljujärvi (Pittsburgh Penguins).

NHL-huippulupaus Konsta Helenius on nyt Suomen kakkosketjussa Ahti Oksasen ja Valtteri Puustisen välissä. Sveitsiä vastaan tehoillut Patrik Puistola (Jukurit) viilettää nyt samassa ketjussa Arttu Hyryn (Kärpät/Dallas Stars) ja Pekka Jormakan (Jukurit) kanssa.

Puolustuksessa Tapparan tuore mestaripuolustaja Veli-Matti VIttasmäki ottaa paikkansa Aleksi Matinmikon (Ässät) viereltä.

Leijonien ketjut:

10 Eemeli Suomi – 79 Oliver Kapanen – 39 Jesse Puljujärvi
71 Ahti Oksanen (A) – 19 Konsta Helenius – 48 Valtteri Puustinen
21 Patrik Puistola – 57 Arttu Hyry – 25 Pekka Jormakka (A)

29 Harri Säteri (30 Lassi Lehtinen)

Kello 12.36: Tervetuloa Tshekin EHT-turnauksen Suomen ja Ruotsin ottelun liveseurannan pariin. Kiekko tippuu jäähän Brnossa kello 13. Sitä ennen perkauksessa molempien joukkueiden kokoonpanot.