HIFK-kultakypärä Jori Lehterä sai päätärskyn, otteluvalvoja ilmoitti napakan kannan – "Vähän helähti"

HIFK:n kultakypärä Jori Lehterä saa rajun tärskyn Lahdessa 0:27
HIFK:n kultakypärä Jori Lehterä saa rajun tärskyn Lahdessa

HIFK:n kultakypärä Jori Lehterä joutui keräilemään itseään viidennessä puolivälieräottelussa Pelicansia vastaan. Lehterä jäi Michal Jordanin rajun jyräyksen alle. Lehterän mukaan hän sai osumaa päähänsä.

Tapaus sattui ottelun kolmannessa erässä, kun HIFK pyöritti ylivoimaa. Jordan ajoi ryminällä kohti Lehterää, joka tipahti nopeasti jäähän – pidellen päätään.

– Vähän helähti. En ole katsonut tuota videolta, mutta vähän tuntui päässä, Lehterä myönsi Lahden Isku Areenan pelaajakäytävällä taiston tauottua.

Otteluvalvoja Jari-Pekka Pajula kertoi tarkistaneensa tapauksen Liigan tilannehuoneen kanssa. Pajulan mukaan taklaus osui Lehterää rintaan.

– Okei, Lehterä totesi, kun hän kuuli otteluvalvojan kannasta.

– Vähän helähti, mutta ihan kunnossa olen. Ei tässä, Lehterä kuittasi.

HIFK kavensi Pelicans-puolivälieräsarjan tilannetta, kun se oli torstaina parempi lukemin 3–0. Voitot ovat nyt Pelicansille 3–2.

– Olemme oppineet ja menneet eteenpäin. Olemme uskoneet omaan hommaamme. Pitkä matka on edelleen edessä. 5–10 minuuttia voidaan nyt iloita ja sitten katseet kohti seuraavaa peliä. Mitään ei saa ilmaiseksi. Tässä joutuu vääntämään 60, joskus 100 ja joskus 104 minuuttia. Tiukkaa on. Pitää vain ajaa täysillä, Lehterä mietti, kun samaan aikaan HIFK:n kopista kantautui ikonisen kappaleen soinnut.

Scorpions, Wind Of Change tärähti soimaan, kun puheet oli pidetty.

– Se oli jäänyt vahingossa rullaamaan viime voittopelin jälkeen. Pakotettiin ”Kotkis” (Kasper Kotkansalo) laittamaan se uudestaan. Nyt se jäi tuohon – toivottavasti pitkäksi aikaa, Lehterä totesi hymyissä suin.

Pelicansin ja HIFK:n sarja jatkuu lauantaina Helsingissä.

– Päästään vielä himassa pelaamaan lauantaina kello 17.00. Puolitoista päivää aikaa saada halli täyteen. Pistäkää vähän mainosta, Lehterä kehotti, virnuillen toimittajakatraan suuntaan. 

Lue myös:

    Uusimmat