Suomessa on muutamia outoja vajeita raaka-ainetarjonnassa. Itselleni olennaisimmat ovat vasikanlihan harvinaisuus ja naudan ribsit. Kun törmäsin jälkimmäisiin kolmatta kertaa elämässäni suomalaisessa ruokakaupassa, oli vain pakko ostaa lihaköntti mukaan.
Naudan kylkiluut ovat aikas massiivisia verrattuna porsaan ribseihin ja liha muutenkin ronskimpaa ja isosyisempää. Ihmettelin kunnolla vähärasvaisuutta. Moni lukemani ohje neuvoi hauduttelemaan kylkeä pari tuntia, mikä tuntui lihan koostumusta katsoessa hämmentävän lyhyeltä ajalta. Loppupeleissä lihaa täytyi kypsytellä mureaksi 5-6 tuntia. Kun tohotat uunia tuntikausia päällä, kannattaa kerralla tehdä iso satsi. 15 euron kilohinnnalla se ei käy kovin kalliiksi.



