Olen maistanut possunposkia pari kertaa ravintolassa ja ihastuin niiden syvään makuun ja todella mureaan rakenteeseen. Etsin niitä siitä lähtien lihatiskeiltä. Turhaan. Laitoin loppusyksystä tilauksen Tampereen Kauppahallin Laatulihaan ja parin kuukauden päästä tilaus oli saapunut.
Otin saman tien parin kilon satsin ja vielä kaverille puolikiloa. Hintaa herkkukassille kertyi 22 euroa. Ei hassummin yksistä parhaista ruhonosista! Jaoin poskeni kolmeen osaan ja laitoin loput pakkaseen. Eli jatko-osiakin on luvassa. Kysy lihakauppiaaltasi heti seuraavalla kerralla, josko tilauksen voisi laittaa sisään! Yksi poski painaa n. 150-200 g.
En oikein tiennyt, miten ensimmäisen erän valmistaisin. Onneksi sain varsin selkeän vinkin Sivumaun Facebook-sivulla. Kiitos Salla! Pitkään viinissä hauduttaminen ja risottomainen lisuke ei voi mennä pieleen. Kannattaa aloittaa tällä! Emmervehnää ei marketeista saa, mutta lähiruokakaupoista sitä löytyy jo varsin hyvin. Emmerin löydettyäni hylkäsin risottoriisin kokonaan. Se on paitsi kotimainen vaihtoehto, myös maukkaampi ja loistavan rakenteen omaava. Mikäli et saa sitä käsiisi, voi sen korvata kokojyväriisillä ja -ohralla.
Viinivinkki! Possunposken kylkeen sopii mainiosti Pinot Noir.
Haudutettuja possunposkia emmer-vehnällä
3 rkl oliiviöljyä
6 possunposkea, puhdistettu kalvoista
2 sipulia neljänneksiin pilkottuna



