Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea ja supermaukas papu-salamipasta

Julkaistu 21.10.2018 14:57

Salamipasta täynnä tuhtia makua ja täyttöä ilman mättöä. Teet sen 15-20 minuutissa.

Pistetääs pitkästä aikaa pastaresepti tulille. Tuli tehtyä niin simppeli ja herkullinen salamipasta, että ilosanomaa on hyvä jakaa eteenpäin. Kastike valmistuu nippanappa pastan keittoaikana, joten voidaan puhua myös pikaruoasta. Kylkeen lasillinen keskitäyteläistä punaviiniä ja syksyinen ilta on kruunattu.

Pastan makua voi säädellä helposti esimerkiksi valitsemalla tulisemman tai yrttisemmän salamin. Itsellä oli kaapissa varsin fiiniä, Barololla maustettua salamia, jonka hienoudet tällaisessa hitusen peittyvät, mutta pirun hyvää siitä tietty tuli. Kastikkeeseen voi käyttää myös monenlaisia yrttejä ja säätää makumaailmaa mieleisekseen. Itsellä oli vielä jäljellä kesän viimeiset annit oman maan rosmariinista ja timjamista, jotka ovat lihaisaan tomaattikastikkeeseen varsin klassinen kombo. Valkopavut antavat pastaan sävyä, runsautta ja rakennetta ja ehkä hitusen terveellisyyttäkin. Mikäli papuja ei tule liiemmin syötyä, toimii tällainen kastike loistavasti totutteluun.

PS. Liity huimaan seikkailuun Facebookin puolella! Muista myös Instagram.

Papu-salamipasta
4 hlölle
300 g pastaa, esim. rigatoni, penne, fusilli
0,5-1 tl chilirouhetta
100-120 g salamia
1 tlk tomaattia
1 tlk valkopapuja (cannellini)
yrttejä, esim. muutaman rosmariinin ja timjamin varren lehdet
parmesaania, raastettuna
oliiviöljyä
sokeria
suolaa
mustapippuria

Laita pastavesi kuumenemaan. Kun vesi kiehuu, lisää siihen suolaa. Hyvä suhde on 1 litra vettä / 100 g pastaa / 1 rkl suolaa. Keitän pastan tosin aina 5 l kattilassa.
Siivuta salami ”tulitikuiksi”. Laita pasta kiehumaan.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää salamisiivut ja anna niiden lämmetä pari kolme minuuttia, että niiden rasva alkaa liki sulaa. Lisää tomaatit ja puoli tölkkiä vettä. Lisää yrtit, 1 tl sokeria, hiukan mustapippuria ja suolaa. Kiehauta ja anna poreilla hiljaa pari minuuttia. Lisää pavut ja sekoita. Maista ja mausta.
Kun pasta on al dente, valuta se, mutta ota kupillinen keitinvettä talteen. Sekoita pasta kastikkeeseen kunnolla. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Annostele lautasille ja ripottele pinnalle parmesaania.

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaHummeri-katkarapupasta - luksusta yllättävän edullisestiPanissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto PiemontestaPenne alla vodka - runsas, maukas ja simppeli pastaSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Pasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
pastareseptipastareseptisalamisalamipastavalkopapupaputomaattikastikecannellini

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä