Villa Marian sitruunalikööri eli limoncello
Monelle, monelle sitruunaliköörin ystävälle! Il Professore opettaa Davidille kärsivällisesti, että sitruunaliköörin valmistaminen vaatii tekijältäänkin kärsivällisyyttä. Herkullinen limoncello-juoma on kotoisin Italian Tyrrhenanmeren Amalfin rannikolta.
Ainekset
- 1 litra väkevää, kirkasta viinaa
- 7 kypsää sitruunaa, pestynä
- 1 litra vettä
- 450 g sokeria
Valmistusohje
1. Kuori sitruuna ohuelti perunankuorimaveitsellä. Käytä juomaan vain keltaiset kuorisuikaleet, älä kitkerää valkoista osaa. Laita keltaiset kuoret suureen lasipulloon.
2. Lisää pulloon alkoholi. Peitä pullonsuu kelmulla, jotta alkoholi ei pääsisi haihtumaan. Jos alkoholi haihtuu, jäljelle jäävät vain sitruunankuoret.
3. Anna juoman seistä noin 12 päivää huoneenlämmössä, jotta maut ehtisivät tasaantua.
4. Keitä vettä. Jäähdytä se ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Anna viilentyä.
5. Poista sitruunankuoret alkoholista ja lisää alkoholi sokeriveteen. Pidä nestettä vielä 10 päivää suljetussa pullossa, jonka jälkeen limoncello on valmista.
Juoman voi laittaa ennen nauttimista esimerkiksi pakastimeen. Mitä kylmempää, sen parempaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut