Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanviillokki ja latva-artisokat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g vasikanrintaa tai -lapaa
  • 1 l kanalientä
  • ½ purjoa
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 pientä latva-artisokkaa
  • 4 sitruunaviipaletta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat, sipuli, palsternakka ja leikkaa purjosta vihreä osa pois. Kuutioi sipuli ja juurekset noin 2 sentin kuutioiksi ja leikkaa purjo palasiksi. Taita artisokista pois varsi ja leikkaa lehtien kärjet saksilla. Sido sitruunaviipaleet artisokkien alle estämään kattilan värjäytymistä. Keitä artisokat suolatussa vedessä noin 30 minuuttia riippuen niiden koosta. Pidä artisokat lämpiminä.

2. Laita liha isoon kattilaan ja kaada päälle kanaliemi. Keitä lihaa ilman kantta pari minuuttia, ota liha liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Laita liha jälleen liemeen ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää porkkanat, sipuli, purjo ja palsternakka, mausta valkopippurilla, suolalla, laakerinlehdellä ja salvialla. Kiehauta ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin tunti. Nosta liha liemestä ja pidä lämpimänä. Siivilöi keitinliemi.

Tämä on täydellinen ruokalaji silloin, kun löydät pieniä, hienoja latva-artisokkia. Käytä luutonta vasikanlihaa tähän pataan. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita.

3. Keitä lientä kokoon haluamasi vahvuiseksi. Sekoita keskenään munankeltuainen ja kahvikerma. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munasekoitus liemeen. Nosta kattila takaisin liedelle ja jatka vispaamista, kunnes liemi sakenee. Purista joukkoon sitruunaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen paloiteltu liha, kuumenna. Halkaise latva-artisokat ja tarjoile viillokin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksiaRanskalainen jänispataRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraNormandian pataKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
VasikanpaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet