Tonttupuuro
Kuka saa tänä jouluna mantelin? Kansanperinteen mukaan mantelinsaajaa odottavat ensi vuonna häät. Keitä puuro erittäin miedolla lämmöllä, muuten se palaa helposti pohjaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 3 dl vettä
- 1 rkl margariinia
- n. 7 dl maitoa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- kanelia, mantelia ja hunajaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Keitä riisiä, vettä ja margariinia kannen alla kunnes vesi on imeytynyt.
2. Lisää maitoa vähän kerrallaan, keitä puuro valmiiksi erittäin miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
3. Mausta sokerilla ja suolalla. Tarjoile kanelin ja hunajan kera, laita halutessasi puuroon manteli ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka