Tonttupuuro

Kuka saa tänä jouluna mantelin? Kansanperinteen mukaan mantelinsaajaa odottavat ensi vuonna häät. Keitä puuro erittäin miedolla lämmöllä, muuten se palaa helposti pohjaan.

Neljälle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl margariinia
  • n. 7 dl maitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • kanelia, mantelia ja hunajaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Keitä riisiä, vettä ja margariinia kannen alla kunnes vesi on imeytynyt.

2. Lisää maitoa vähän kerrallaan, keitä puuro valmiiksi erittäin miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

3. Mausta sokerilla ja suolalla. Tarjoile kanelin ja hunajan kera, laita halutessasi puuroon manteli ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!