Suolainen kaurapuuro – Chrissy Teigenin helppo puuro on ihanan juustoinen

shutterstock_1679465263
Shutterstock

Malli, mediapersoona ja intohimoinen kotikokki Chrissy Teigen ideoi aamupalan, jossa yhdistyy kaksi klassikkoa: kaurapuuro sekä cacio e pepe -pasta. Testaa helppoa ja herkullista reseptiä.

Ainekset

  • 2,5 dl maitoa
  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl (90 g) parmesaanijuustoa raastettuna
  • 50 g mozzarellajuustoa raastettuna
  • 3/4 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Chrissy Teigenin Cacio e pepe -kaurapuuro valmistaa näin:

  1. Kiehauta kattilassa keskilämmöllä maito ja vesi. Lisää kaurahiutaleet ja anna porista hiljalleen, välillä sekoittaen noin 7-8 minuuttia. 
  2. Sekoita joukkoon parmesaani- ja mozzarellaraaste, suola ja pippuri. Anna juuston sulaa puuron sekaan.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja annostele puuro kulhoihin. Viimeistele vielä pippurilla ja parmesaaniraasteella. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.