Suklaasydänmuffinit
Ihana suklainen hemmotteluhetki syntyy leipomalla suklaasydämen sisältäviä muffineja. Kookoskermalla saat muffineihin mukavan säväyksen, mutta muutkin kermavalmisteet käyvät. Kerman voi halutessaan korvata myös kevyemmillä tuotteilla.
15-20 kpl
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaasuklaata rouheena
- 3 munaa
- 1,2 dl juoksevaa margariinia (100 g)
- 2 dl kookoskermaa
- Suklaasydän : suklaapaloja (n. 10 palaa)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin.
Paina lopuksi jokaisen muffinin keskelle puolikas pala suklaata (tai halutessasi kokonainen pala).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla nois 15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinien koko.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan