Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sari Essayahin perunalaatikko

Nappaa Sari Essayahin perunalaatikon ohje. Kuvituskuva.
Nappaa Sari Essayahin perunalaatikon ohje. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 22.12.2023 09:54

MTV LIFESTYLE

Näin presidenttiehdokas Sari Essayah tekee perunalaatikon joulupöytäänsä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 kg perunoita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 45 g voita
  • 8 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • (2 rkl siirappia tarvittaessa)

Valmistusohje

Perunat keitetään kuorineen, ja kuoritaan lämpöisinä, survotaan huolella isossa kattilassa ja ripotellaan vehnäjauhot joukkoon. Sekoitetaan huolella ja jätetään imeytymään kannen alle yön yli (vähintään 6 tuntia) lämpöisessä paikassa esim. uunin pankolla – voi sekoittaa imeltymisen aikana pari kertaa. 

Löystyneeseen ja imeltyneeseen soseeseen lisätään voi, maito ja suola. Jos ei ole tarpeeksi makeutta, voi lisätä siirappia. 

Kaadetaan voideltuihin vuokiin, korkeintaan kolmasosa syvyydestä, koska ruoka voi kiehua uunissa helposti yli. 

Paistetaan uunissa n. 150 asteessa pari tuntia. 

 
 

Lisää aiheesta:

Merja Rehnin imelletty perunalaatikkoPekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikkoHasselbackan eli pähkinämäen perunatPerunasoseen perusreseptiPerunasoseYrttipaistetut perunalohkot
JoululaatikotVaaleihin Tommolan kanssaJouluJuureksetLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot
  • 22.12.202309:54
    Vaaleihin Tommolan kanssa

    Sari Essayahin perunalaatikko

  • 21.12.202314:44
    Joulu

    Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

  • 20.12.202313:15
    Joulu

    Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

  • 21.12.202213:32
    Kasvisruoka

    Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

  • 11.12.202010:15
    Lisäkeruoat

    Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon