Sari Essayahin perunalaatikko

perunalaatikko
Nappaa Sari Essayahin perunalaatikon ohje. Kuvituskuva. Shutterstock

Näin presidenttiehdokas Sari Essayah tekee perunalaatikon joulupöytäänsä.

Ainekset

  • 2 kg perunoita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 45 g voita
  • 8 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • (2 rkl siirappia tarvittaessa)

Valmistusohje

Perunat keitetään kuorineen, ja kuoritaan lämpöisinä, survotaan huolella isossa kattilassa ja ripotellaan vehnäjauhot joukkoon. Sekoitetaan huolella ja jätetään imeytymään kannen alle yön yli (vähintään 6 tuntia) lämpöisessä paikassa esim. uunin pankolla – voi sekoittaa imeltymisen aikana pari kertaa. 

Löystyneeseen ja imeltyneeseen soseeseen lisätään voi, maito ja suola. Jos ei ole tarpeeksi makeutta, voi lisätä siirappia. 

Kaadetaan voideltuihin vuokiin, korkeintaan kolmasosa syvyydestä, koska ruoka voi kiehua uunissa helposti yli. 

Paistetaan uunissa n. 150 asteessa pari tuntia. 

  

 

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!