Sari Essayahin perunalaatikko
Näin presidenttiehdokas Sari Essayah tekee perunalaatikon joulupöytäänsä.
Ainekset
- 2 kg perunoita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 45 g voita
- 8 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- (2 rkl siirappia tarvittaessa)
Valmistusohje
Perunat keitetään kuorineen, ja kuoritaan lämpöisinä, survotaan huolella isossa kattilassa ja ripotellaan vehnäjauhot joukkoon. Sekoitetaan huolella ja jätetään imeytymään kannen alle yön yli (vähintään 6 tuntia) lämpöisessä paikassa esim. uunin pankolla – voi sekoittaa imeltymisen aikana pari kertaa.
Löystyneeseen ja imeltyneeseen soseeseen lisätään voi, maito ja suola. Jos ei ole tarpeeksi makeutta, voi lisätä siirappia.
Kaadetaan voideltuihin vuokiin, korkeintaan kolmasosa syvyydestä, koska ruoka voi kiehua uunissa helposti yli.
Paistetaan uunissa n. 150 asteessa pari tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen