Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen herkullisessa jälkiruoassa on ideoitu käyttöä ”jämille”, joita ei suinkaan kannata jättää syömättä, saati heittää pois.
Ainekset
- 4:lle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia
- n. 4 dl jäähtynyttä riisipuuroa
- 200 g sitruunarahkaa (1tlk)
- ½ dl sukaattia (50 g)
- 1 rkl sitruunamehua
- n. 4 dl jäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
- n. 2 dl piparimurua
Pinnalle
- murskattuja pipareita
- sukaattia
Valmistusohje
Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.
Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.
Laita juoma- tai viinilaseihin kerroksittain aineksia: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.
Vinkki: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka