Mainos
Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle 8:00

Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle

Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen herkullisessa jälkiruoassa on ideoitu käyttöä ”jämille”, joita ei suinkaan kannata jättää syömättä, saati heittää pois.

Ainekset

  • 4:lle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia
  • n. 4 dl jäähtynyttä riisipuuroa
  • 200 g sitruunarahkaa (1tlk)
  • ½ dl sukaattia (50 g)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 4 dl jäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
  • n. 2 dl piparimurua

Pinnalle

  • murskattuja pipareita
  • sukaattia

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.

Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.

Laita juoma- tai viinilaseihin kerroksittain aineksia: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.

Vinkki: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.