Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle

8:00Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle
Julkaistu 28.11.2016 12:25

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 4:lle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia
  • n. 4 dl jäähtynyttä riisipuuroa
  • 200 g sitruunarahkaa (1tlk)
  • ½ dl sukaattia (50 g)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 4 dl jäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
  • n. 2 dl piparimurua

Pinnalle

  • murskattuja pipareita
  • sukaattia

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.

Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.

Laita juoma- tai viinilaseihin kerroksittain aineksia: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.

Vinkki: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen herkullisessa jälkiruoassa on ideoitu käyttöä ”jämille”, joita ei suinkaan kannata jättää syömättä, saati heittää pois.

Lisää aiheesta:

Kesän herkuin jälkkärimaljaKinuski-karpalo-cannelonitMustikkamaljaEestiläinen pashaAnnospannarit kaurapuurosta kookos-hedelmätwistilläPannarit tattaripuurosta
Myllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle