Julkaistu
16.4.2014. Kokeile Harri Syrjäsen suussa sulavaa herkkureseptiä.
Piirakka
- 150 g sokeria
- 3 munaa
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 100g mantelijauhoja
- 4 raparperin vartta
- 2 rkl intiaanisokeria
Jäätelö
- 0,5 l hyvää vanilja jäätelöä
- 1 tl kardemummaa
Valmistusohje
Piirakka:
-sekoita yleiskoneessa sokeri, munat, kerma, jauhot taikinaksi
-kaada seos 2,5 dl uunin kestäviin annosvuokiin
-kuori raparperi ja leikkaa pätkiksi jotka mahtuvat pitkittäin vuokaan
-sirottele päälle intiaanisokeria ja paista uunissa 180 C 25 min. kunnes taikina on kypsää
Jäätelö:
Sulata hyvää vaniljajäätelöä sen verran että saat kardemumman sekoitettua joukkoon. Pakasta uudelleen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria