Raparperipiirakka kardemummajäätelöllä 5:53

Raparperipiirakka ja kardemummajäätelöä

16.4.2014. Kokeile Harri Syrjäsen suussa sulavaa herkkureseptiä.

Piirakka

  • 150 g sokeria
  • 3 munaa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100g mantelijauhoja
  • 4 raparperin vartta
  • 2 rkl intiaanisokeria

Jäätelö

  • 0,5 l hyvää vanilja jäätelöä
  • 1 tl kardemummaa

Valmistusohje

Piirakka:

-sekoita yleiskoneessa sokeri, munat, kerma, jauhot taikinaksi

-kaada seos 2,5 dl uunin kestäviin annosvuokiin

-kuori raparperi ja leikkaa pätkiksi jotka mahtuvat pitkittäin vuokaan

-sirottele päälle intiaanisokeria ja paista uunissa 180 C 25 min. kunnes taikina on kypsää

Jäätelö:

Sulata hyvää vaniljajäätelöä sen verran että saat kardemumman sekoitettua joukkoon. Pakasta uudelleen.

Parhaat ruokaohjelmat