Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-ruisrieskat juuritaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juuresta valmistetut porkkana-ruisrieskat ovat maukas syysaamujen ja -iltojen herkku.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 dl rasvatonta Gefilus-piimää
  • 1 dl vettä
  • 2 tl hiivaa
  • 1½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 1rkl hunajaa

lisäksi

  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
  • 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • Pinnalle: Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Valmistusohje

Valmista rieskaan makua antava juuritaikina sekoittamalla kylmiin nesteisiin hiiva, jauhot ja hunaja.Anna käydä huoneenlämmössä (ei siis erikseen lämpimässä kohotuspaikassa), maku muodostuu kylmään juureen rauhassa. Saman voi tehdä myös täysjyväjauhoilla (=graham).

Valmista taikinajuuri sekoittamalla kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva tai sulatettu hunaja. Anna sen tekeytyä (käydä) huoneenlämmössä 1 vrk. Lisää sen jälkeen loput aineet ja ota taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille, painele mataliksi leipäsiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti heti kuumana voin/juuston ja paprikan/kurkun kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Joululeipä leipäkoneella tai käsinKaurakuituleipäKaurahiutalerieskaSaaristolaisleipä tai -sämpylätOmenainen ryynirieskaPaprika-kaurarieskat
LeipäKananmunatonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä