Persikat vadelmakastikkeessa – Peach Melba
Tämä klassinen jälkiruoka sai alkunsa viime vuosisadan vaihteen kulinaarisessa Lontoossa, jossa sen loi Auguste Escoffier.
Kuudelle
- 1 iso prk persikanpuolikkaita
- 1 pkt pakastevadelmia, noin 250 g
- 1 appelsiinin mehu
- 6-8 sokerikakkuviipaletta
- 2 kiiviä, viipaleina
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Laita sokerikakkuviipaleet vadille, laita jokaiselle persikanpuolikas.
2. Soseuta marjat pyreeksi, paseeraa siivilän läpi jos haluat poistaa siemenet.
3. Ohenna kastike puristetulla appelsiinimehulla.
4. Kaada kastike persikoille. Koristele kiivillä ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan