Mainos

Pappilan joulun jälkeinen hätävara

Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.

Resepti noin kuudelle

  • 6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja
  • 2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia
  • 2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa
  • 5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita

Kastike

  • 2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
  • 250 g mascarpone-juustoa

Valmistusohje

Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.

Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!