Mainos

Pappilan joulun jälkeinen hätävara

Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.

Resepti noin kuudelle

  • 6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja
  • 2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia
  • 2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa
  • 5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita

Kastike

  • 2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
  • 250 g mascarpone-juustoa

Valmistusohje

Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.

Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja