19.1.2015. Tässä pannukakkuun käytetään tähteeksi jäänyttä tattaripuuroa eli mukana ei ole lainkaan vehnäjauhoja. Tee pannari piimään, joka sopii hyvin tattaripuuron maun kanssa, tuloksena on hieman blineihin vivahtava maku. Tarjoile halutessasi blini-tyyppisten lisukkeiden kanssa. Myös erilaiset tuorejuustot sopivat hyvin.
Ainekset
- n.15 kpl
Puuro
- ½ l vettä
- 2 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
Lisäksi taikinaan
- 4 munaa
- 4 dl piimää
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voisulaa
Tarjoiluun lisäksi
- 1 prk pippuri- tai lohituorejuustoa
Valmistusohje
Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä ohjeeseen ½ litraa (450–500 g) tähteeksi jäänyttä puuroa. Sekoita jäähtyneeseen paksuun puuroon muut pannukakun aineet. Nostele kauhalla tasaista seosta voilla voideltuihin muffinipellin koloihin (n. 3/4 täyteen) tai uunipellille voidellulle leivinpaperille. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45 min kauniin väriseksi. Annospannarien paksuus vaikuttaa paistoaikaan.
Tarjoile heti lämpimänä esim. pippuri- tai lohituorejuuston kera tai käytä blinityyppisiä lisukkeita, kuten mätiä, sipulisilppua ja smetanaa sekä tilliä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.