19.1.2015. Tässä pannukakkuun käytetään tähteeksi jäänyttä tattaripuuroa eli mukana ei ole lainkaan vehnäjauhoja. Tee pannari piimään, joka sopii hyvin tattaripuuron maun kanssa, tuloksena on hieman blineihin vivahtava maku. Tarjoile halutessasi blini-tyyppisten lisukkeiden kanssa. Myös erilaiset tuorejuustot sopivat hyvin.
Ainekset
- n.15 kpl
Puuro
- ½ l vettä
- 2 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
Lisäksi taikinaan
- 4 munaa
- 4 dl piimää
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voisulaa
Tarjoiluun lisäksi
- 1 prk pippuri- tai lohituorejuustoa
Valmistusohje
Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä ohjeeseen ½ litraa (450–500 g) tähteeksi jäänyttä puuroa. Sekoita jäähtyneeseen paksuun puuroon muut pannukakun aineet. Nostele kauhalla tasaista seosta voilla voideltuihin muffinipellin koloihin (n. 3/4 täyteen) tai uunipellille voidellulle leivinpaperille. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45 min kauniin väriseksi. Annospannarien paksuus vaikuttaa paistoaikaan.
Tarjoile heti lämpimänä esim. pippuri- tai lohituorejuuston kera tai käytä blinityyppisiä lisukkeita, kuten mätiä, sipulisilppua ja smetanaa sekä tilliä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan