Omenapiirakka vadelmilla

Tarjoile tämä herkullinen, sekä vadelmia että omenoita sisältävä piirakka kesävälipalaksi.

Raaka-aineet, neljälle

  • 2 punaista omenaa
  • 150 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko omenat. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.

2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Painele omenalohkot taikinaan ja ripottele päälle vadelmat.

3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Kevyesti vatkattu kerma maistuu hyvältä piirakan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!