Omenapiirakka vadelmilla
Tarjoile tämä herkullinen, sekä vadelmia että omenoita sisältävä piirakka kesävälipalaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Raaka-aineet, neljälle
- 2 punaista omenaa
- 150 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko omenat. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.
2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan n. 24 cm. Painele omenalohkot taikinaan ja ripottele päälle vadelmat.
3. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Kevyesti vatkattu kerma maistuu hyvältä piirakan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti