Omenahilloke
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679498/landscape16_9/515/290/3b5da0587d7df97840d74290737b821f/mN/899457-3764.jpg)
Omenahilloke on hyvä omenasadon ajan välipala tai virkistävä jälkiruoka. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4-5 kiinteää, hapanta omenaa
- 5 dl vettä
- 3 dl sokeria
- sitruuna
- 1 rkl perunajauhoja
Lisäksi
- kuohukermaa
- vaniliinisokeria
- kanelia
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Keitä vettä sokerin kanssa parin minuutin ajan.
2. Pane veteen omenalohkot ja muutama tippa sitruunamehua. Keitä matalalla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita suurus hillokkeeseen. Anna hillokkeen jähmettyä.
3. Vispaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Tarjoa hillokkaan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka