Omenahilloke

Omenahilloke on hyvä omenasadon ajan välipala tai virkistävä jälkiruoka. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

4 annosta

  • 4-5 kiinteää, hapanta omenaa
  • 5 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • sitruuna
  • 1 rkl perunajauhoja

Lisäksi

  • kuohukermaa
  • vaniliinisokeria
  • kanelia

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Keitä vettä sokerin kanssa parin minuutin ajan.

2. Pane veteen omenalohkot ja muutama tippa sitruunamehua. Keitä matalalla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita suurus hillokkeeseen. Anna hillokkeen jähmettyä.

3. Vispaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Tarjoa hillokkaan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!