Nopeat neljän viljan leipäset
Helpot ja nopeat leipäset sopivat pienille ja isoille.
12–16 kpl
- 3½ dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
- 1½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria tai hunajaa
- 50 g voita (tai ½ dl öljyä)
- 2½ dl maitoa, laktoositonta maitojuomaa tai (laktoositonta) piimää
- (2 porkkanaa raasteena)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi tai öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille nokareiksi.
Taputa nokareet kostutetulla kädellä leipäsiksi ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15– 20 minuutin ajan.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa