Julkaistu
Helpot ja nopeat leipäset sopivat pienille ja isoille.
12–16 kpl
- 3½ dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
- 1½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria tai hunajaa
- 50 g voita (tai ½ dl öljyä)
- 2½ dl maitoa, laktoositonta maitojuomaa tai (laktoositonta) piimää
- (2 porkkanaa raasteena)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi tai öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille nokareiksi.
Taputa nokareet kostutetulla kädellä leipäsiksi ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15– 20 minuutin ajan.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.