Nopea marjatorttu
Mikään ei voita kesän raikkaita ja yksinkertaisia makuja. Tämän herkun pyöräytät nopeasti jälkiruoaksi jossa tuoreiden marjojen herkät maut pääsevät oikeuksiinsa.
6 hengelle
- 1 valmis pyöreäksi kaulittu voitaikinalevy
- 1 dl vaniljakastiketta
- 1 l mansikoita, vadelmia, mustikoita tai muita ajankohdan marjoja
- 1 dl aprikoosihilloa
- 1 rkl vettä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Pohja: vuoraa irtopohjainen piirasvuoka voitaikinalla, pistele pohja ja paista 200 asteessa noin 10 minuttia tai kunnes pohja on kauniinvärinen ja kypsäntuntuinen.
2. Käytä valmista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai jauhetta, josta teet paksuhkon kastikkeen. Levitä se jäähtyneelle pohjalle. Levitä sen päälle marjat kauniisti, voit käyttää yhtä tai useaa marjalajia. Kuumenna aprikoosihillo vesitilkassa ja sivele se marjoille kiilloksi.
3. Tarjoa vastapaistettu torttu kermavaahdon tai hieman sulaneen vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa