Nopea marjatorttu

Mikään ei voita kesän raikkaita ja yksinkertaisia makuja. Tämän herkun pyöräytät nopeasti jälkiruoaksi jossa tuoreiden marjojen herkät maut pääsevät oikeuksiinsa.

6 hengelle

  • 1 valmis pyöreäksi kaulittu voitaikinalevy
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 1 l mansikoita, vadelmia, mustikoita tai muita ajankohdan marjoja
  • 1 dl aprikoosihilloa
  • 1 rkl vettä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Pohja: vuoraa irtopohjainen piirasvuoka voitaikinalla, pistele pohja ja paista 200 asteessa noin 10 minuttia tai kunnes pohja on kauniinvärinen ja kypsäntuntuinen.

2. Käytä valmista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai jauhetta, josta teet paksuhkon kastikkeen. Levitä se jäähtyneelle pohjalle. Levitä sen päälle marjat kauniisti, voit käyttää yhtä tai useaa marjalajia. Kuumenna aprikoosihillo vesitilkassa ja sivele se marjoille kiilloksi.

3. Tarjoa vastapaistettu torttu kermavaahdon tai hieman sulaneen vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.