Naudanpaistia liemessä

Tässä keitämme palan naudanlihaa, ja saamme näin lientä, jota voi tarjoilla alkuruokana ja käyttää hyvän pääruokakastikkeen pohjana.

Neljälle

  • 1,2 kg naudan selkäpaistia tai paahtopaistia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 300 g porkkanoita
  • 300 g mustajuurta
  • 300 g naurista
  • 1 sitruuna
  • raastettua piparjuurta
  • voita
  • vehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sinappia

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri lientä varten. Keitä 1 ½ litraa vettä, laakerinlehti ja timjami ja laita liha kattilaan liemen kiehuessa rajusti. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Lisää vihannekset, persiljanippu, pippuria ja 1 ½ suolaa, laita kansi päälle ja anna kiehua matalalla lämmöllä 1 ½ tuntia. Nosta kypsä liha kattilasta ja kääri folioon, jotta liha pysyy lämpimänä. Siivilöi liemi ja heitä pois keitetyt vihannekset.

2. Kuori mustajuuret ja paloittele n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Puhdista porkkanat ja kuori ja viipaloi nauriit n. 1 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää juurekset liemeen ja keitä pehmeiksi n. 15 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.

3. Keitä liemi kokoon kunnes jäljellä on 1 litra. Paista voita ja vehnäjauhoja ilman että ne saavat väriä. Vatkaa sitten mukaan reilu puolet liemestä, anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia ja mausta piparjuurella, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Loput liemestä tarjoilet erillisenä alkuruokana kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!