Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudanpaistia liemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä keitämme palan naudanlihaa, ja saamme näin lientä, jota voi tarjoilla alkuruokana ja käyttää hyvän pääruokakastikkeen pohjana.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,2 kg naudan selkäpaistia tai paahtopaistia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 300 g porkkanoita
  • 300 g mustajuurta
  • 300 g naurista
  • 1 sitruuna
  • raastettua piparjuurta
  • voita
  • vehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sinappia

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri lientä varten. Keitä 1 ½ litraa vettä, laakerinlehti ja timjami ja laita liha kattilaan liemen kiehuessa rajusti. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Lisää vihannekset, persiljanippu, pippuria ja 1 ½ suolaa, laita kansi päälle ja anna kiehua matalalla lämmöllä 1 ½ tuntia. Nosta kypsä liha kattilasta ja kääri folioon, jotta liha pysyy lämpimänä. Siivilöi liemi ja heitä pois keitetyt vihannekset.

2. Kuori mustajuuret ja paloittele n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Puhdista porkkanat ja kuori ja viipaloi nauriit n. 1 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää juurekset liemeen ja keitä pehmeiksi n. 15 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.

3. Keitä liemi kokoon kunnes jäljellä on 1 litra. Paista voita ja vehnäjauhoja ilman että ne saavat väriä. Vatkaa sitten mukaan reilu puolet liemestä, anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia ja mausta piparjuurella, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Loput liemestä tarjoilet erillisenä alkuruokana kulhoista.

Lisää aiheesta:

Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksiaLuumusilavoitu kyljysriviRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraRiimisuolattu häränrinta piparjuurikastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta