Naudanpaistia liemessä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662450/landscape16_9/515/290/b362758358e9667448fc72867a93bb19/Mn/893105-710.jpg)
Tässä keitämme palan naudanlihaa, ja saamme näin lientä, jota voi tarjoilla alkuruokana ja käyttää hyvän pääruokakastikkeen pohjana.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg naudan selkäpaistia tai paahtopaistia
- 1 keltasipuli
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
Lisäksi
- 300 g porkkanoita
- 300 g mustajuurta
- 300 g naurista
- 1 sitruuna
- raastettua piparjuurta
- voita
- vehnäjauhoja
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- sinappia
Valmistusohje
1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri lientä varten. Keitä 1 ½ litraa vettä, laakerinlehti ja timjami ja laita liha kattilaan liemen kiehuessa rajusti. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Lisää vihannekset, persiljanippu, pippuria ja 1 ½ suolaa, laita kansi päälle ja anna kiehua matalalla lämmöllä 1 ½ tuntia. Nosta kypsä liha kattilasta ja kääri folioon, jotta liha pysyy lämpimänä. Siivilöi liemi ja heitä pois keitetyt vihannekset.
2. Kuori mustajuuret ja paloittele n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Puhdista porkkanat ja kuori ja viipaloi nauriit n. 1 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää juurekset liemeen ja keitä pehmeiksi n. 15 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.
3. Keitä liemi kokoon kunnes jäljellä on 1 litra. Paista voita ja vehnäjauhoja ilman että ne saavat väriä. Vatkaa sitten mukaan reilu puolet liemestä, anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia ja mausta piparjuurella, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Loput liemestä tarjoilet erillisenä alkuruokana kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka