Mustikkasnapsi
Snapsi voidaan maustaa monilla marjoilla, kuten puolukoilla, pihlajanmarjoilla tai mustillaviinimarjoilla. Saat itse päättää, minkä verran haluat marjanmakua snapsiisi. Jos snapsistasi tulee liian vahvaa, voit käyttää sitä esanssina ja ohentaa makua maustamattomalla viinalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi pullollinen
- 3 dl mustikoita
- 37 cl maustamatonta kirkasta viinaa
Valmistusohje
1. Laita mustikat lasipurkkiin. Kaada päälle viina, niin että se peittää marjat. Sulje hyvin ja anna seistä muutamia viikkoja.
2. Siivilöi ja käytä mustikkasnapsia antamaan makua maustamattomaan viinaan. Sitä voi myös säilyttää vielä pari kuukautta. Siivilöi neste suodattimen läpi ennen kuin kaadat sen puhtaaseen pulloon. Maista ja "laimenna" viinalla, jos maku on liian voimakas.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan