Mustikkasnapsi

Snapsi voidaan maustaa monilla marjoilla, kuten puolukoilla, pihlajanmarjoilla tai mustillaviinimarjoilla. Saat itse päättää, minkä verran haluat marjanmakua snapsiisi. Jos snapsistasi tulee liian vahvaa, voit käyttää sitä esanssina ja ohentaa makua maustamattomalla viinalla.

Yksi pullollinen

  • 3 dl mustikoita
  • 37 cl maustamatonta kirkasta viinaa

Valmistusohje

1. Laita mustikat lasipurkkiin. Kaada päälle viina, niin että se peittää marjat. Sulje hyvin ja anna seistä muutamia viikkoja.

2. Siivilöi ja käytä mustikkasnapsia antamaan makua maustamattomaan viinaan. Sitä voi myös säilyttää vielä pari kuukautta. Siivilöi neste suodattimen läpi ennen kuin kaadat sen puhtaaseen pulloon. Maista ja "laimenna" viinalla, jos maku on liian voimakas.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!