10.8.2015. Huomenta Suomessa valmistettiin Myllyn Parhaan Arjan kanssa suussa sulavaa mustikkapiirakkaa.
piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte
- 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa
- 4-5 dl mustikoita (250 g)
- 2 dl kookosmaidon kermaosaa
- 2 munaa
- 1-3 rkl sokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
Levitä sulanut pakastetaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sitruunatahnakerros ja sen päälle mustikat (pakastemustikat jäisinä). Kookoskermaksi sopii 4 dl:n kookosmaitotölkin yläreunan paksumpi kookoskermaosa, lusikoi se käyttöön tai osta erikseen kookoskermaa. Sekoita kermaan munat, vähän sokeria ja kookoshiutaleet. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
Vinkki: mikäli haluat enempi hapokkuutta piirakkaan, lisää hieman musta- tai valkoherukoita. Onnistuu myös puolukoilla.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti