Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikka-kaurakeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Iki-ihaniin kaurakekseihin sopivat myös kotimaiset kuivat mustikat. Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

30-40 kpl

  • 125 g sulatettua margariinia
  • 1 dl kuivattuja mustikoita (Biokia 1 pss, 50 g)
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl Myllyn Paras Iso (tai tavallisia) Kaurahiutaleita
  • ¾ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • ¾ dl kevytkermaa (laktoositon käy) tai kaurakermaa

Valmistusohje

Iso kaurahiutale valmistetaan kokonaisista leikkaamattomista kauranjyvistä, jotka esikypsytetään ja litistetään hiutaleiksi

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.

Vinkki: Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Puolukka-kookosneliötSuklaa-banaanikeksit hiutaleistaKaurakookoskeksitMangokaurakeksitKauraisat ananasmuffinitKaura-hedelmäpalakeksit
KeksitKananmunatonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti