Mustaherukkavaahto
Julkaistu
Mustaherukkavaahto on täydellisen aterian loppusilaus.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 4 kpl liivatelehtiä
- 31/2 dl maitoa
- 2 rkl ohrakasta
- 100 g mustaherukoita
- 1 tl vanilliinisokeria
- 3/4 dl sokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna 2 dl maitoa ja ohrakas koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Vatkaa kiisseliä vaahdoksi parin minuutin ajan.
Kuumenna 1 dl maitoa kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Lisää liivatelehtiseos kiisseliin vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti.
Sekoita vaahdon joukkoon soseutetut mustaherukat, sokeri ja suola. Jaa vaahto annosmaljoihin ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa