Mustaherukkavaahto on täydellisen aterian loppusilaus.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 4 kpl liivatelehtiä
- 31/2 dl maitoa
- 2 rkl ohrakasta
- 100 g mustaherukoita
- 1 tl vanilliinisokeria
- 3/4 dl sokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna 2 dl maitoa ja ohrakas koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Vatkaa kiisseliä vaahdoksi parin minuutin ajan.
Kuumenna 1 dl maitoa kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Lisää liivatelehtiseos kiisseliin vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti.
Sekoita vaahdon joukkoon soseutetut mustaherukat, sokeri ja suola. Jaa vaahto annosmaljoihin ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!