Murekkeella täytettyä vasikanrintaa

Koko paistopadan laittaminen uuniin on kätevä tapa valmistaa ruokaa, ja lopputuloksesta tulee mehukas ja hieno. Tähän ruokalajiin voit käyttää myös lampaanrintaa.

Neljälle

  • 1 kg luutonta vasikanrintaa
  • 200 g vasikanjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl vettä
  • 1 maustemitta italialaista salaattimaustetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 purjo
  • 1 keltasipuli
  • 2-3 rkl voita
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo porkkana, palsternakka, purjo ja sipuli. Suikaloi ½ porkkana, koko palsternakka ja pala purjoa. Paista suikaleet kevyesti nokareessa voita. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauheliha, muna, vesi, salaattimauste, 1 tl suolaa ja 1 maustemitta vastajauhettua valkopippuria. Lisää juuressuikaleet. Leikkaa vasikanrintaan tasku, täytä tasku jauhelihaseoksella. Sulje tasku 5-6 hammastikun avulla kiinni.

2. Ruskista vasikanrinta kunnolla joka puolelta paistopadassa. Lisää liemi ja viini. Lisää lopu porkkanasta, purjosta ja sipulista, kaikki paloiteltuina. Paista uunissa ilman kantta n. 1 ½ tuntia. Valele lihaa muutaman kerran liemellä, lisää tarvittaessa nestettä.

3. Ota pata uunista, pidä liha lämpimänä folion alla. Sekoita liemi ja vihannekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella pyreeksi. Kaada pyree takaisin pataan, keitä kokoon muutama minuutti, kiillota 1 rkl voita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.