Koko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakku
![Koko Suomi leipoo: Päärynäinen juustomaustekakku](https://im.mtvuutiset.fi/image/7648892/landscape16_9/1600/900/a38247a78c5f33ebc0d5c69e5cc970c0/ZC/koko-suomi-leipoo-paarynainen-juustomaustekakku.jpg)
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.
Päärynäsose
- 1 kg tuoreita päärynöitä
1 pullo makeaa/hedelmäistä valkoviiniä esim. Estrella de Murviedro
Maustekakkuosa
- 3 kananmunaa
- 3 dl fariinisokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- ½ tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g creme fraichea
- 150 g voita
Juustokakkuosa
- 250 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 75 g ranskankermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl ruokosokeria
- 1 vaniljatanko
- ½ dl kuohukermaa
- reilu ½ dl perunajauhoja
- 2 kananmunaa
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 250 g mascarpone
- 3 dl kermaa
- 2 prk vaniljarahkaa
- 1 dl sokeria
- 4 rkl vaniljakreemijauhetta
- 10 kpl kumkvatteja
- rasiallinen vadelmia (n. 20 kpl)
- rasiallinen karhunvatukoita (n. 20 kpl)
- 2 tuoretta päärynää
- ½ litraa pensasmustikoita
- 1 karambola
Valmistusohje
Hauduta päärynöitä viinissä n. 10 min. Soseuta päärynät ilman lientä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä creme fraichen ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
Valmista juustokakku osuus. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä joukkoon. Sekoita. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita hyvin.
Kaada kuivakakkutaikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada juustokakkutaikina joukkoon ja sekoittele lastalla niin, että taikinat hieman sekoittuvat keskenään. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 30 min.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut täytteen ainekset joukkoon. Täytä kakku päärynäsoseella ja kermatäytteellä. Kostuttaa voi päärynöistä jääneellä viiniliemellä. Laita täytettä myös kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka