Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tomaattia, savustettua maitoa ja grillattua kampasimpukkaa – Aleksin resepti

Julkaistu 07.09.2023 21:08

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Marinoitu kirsikkatomaatti

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g omenaviinietikkaa
  • 100 g sokeria
  • 100 g vettä

Grilliöljyssä marinoitu kirsikkatomaatti

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 250 g grilliöljyä

Tomaattivesi

  • 500 g tomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 5 g suolaa

Tomaattipyre

  • 500 g tomaatteja
  • 1 kpl keltasipuli
  • 1 kpl banaanishalottisipuli
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 g suolaa
  • 10 g sokeria

Savustettu maitohyytelö

  • 400 g maitoa
  • 50 g kuohukermaa
  • 12 g liivatetta
  • 10 g sokeria
  • 6 g suolaa
  • 3 g agar agaria

Grillattu kampasimpukka

  • 4 kpl kampasimpukkaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa

Mustapippurituille

  • 50 g valkuaista
  • 50 g tomusokeria
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

Lehtikaali-jalapenoöljyä

  • 3 jalapenoa
  • 150 g lehtikaalia
  • 3 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Valmista grillattu öljy laittamalla kannelliseen pieneen metalliastiaan 2,5dl öljyä ja ota pieneen kattilaan hehkuvia hiiliä ja kaada rypsiöljyn päälle. Laita kansi välittömästi savuavan öljyn päälle ja peitä kostealla liinalla. Valmista marinadi tomaateille mittaamalla kattilaan omenaviinietikka, sokeri ja vesi. Kiehauta ja jäähdytä. 

Valmista maitohyytelö. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri, suola ja agar agar. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää liivatteet ja kaada voideltuun metalliastiaan. Leikkaa tomaatit ja valkosipuli hieman pienemmäksi tomaattivettä varten ja aja nopeasti tehosekoittimella. Kaada massa siivilään, jonka päällä on kuituliina. Siirrä jääkaappiin valumaan. Mausta suolalla.

Grillaa lehtikaalit ja jalapenot kokonaisena ronskisti. Leikkaa pienemmäksi. Laita rypsiöljy ja grillatut kasvikset tehosekoittimeen ja aja täysillä kunnes seos on kuumentunut n. 70-asteiseksi.

Kalttaa kirsikkatomaatit. Laita vettä kiehumaan ja tee pienellä veitsellä kirsikkatomaatteihin kantapuolelle pienet reiät. Laita kirsikkatomaatit pienissä erissä siivilän sisällä kiehuvaan veteen ja keitä noin 15 sekuntia. Siirrä suoraan jäiseen veteen. Kuori tomaatit ja laita puolet grilliöljyyn marinoitumaan ja puolet etikkaliemeen. 

Leikkaa sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulit paistinpannussa. Leikkaa tomaatit ja lisää pannulle. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää etikka, suola ja sokeri. Keitä irtoava neste puoleen. Laita seos tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Tarkasta maku.

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Tee valkuaisesta ja sokerista vaahto. Lisää jauhot ja lopuksi voi. Sekoita massasta tasainen. Levitä pellille ohuesti ja mausta mustapippurilla. Paista uunissa noin 8 minuuttia.

Grillaa kampasimpukat. Irrota kampasimpukoista jänne ja mausta suolalla. Sivele oliiviöljyllä ja grillaa kuumassa grillissä noin kolme minuuttia.

Kokoa annos. Laita annoksen pohjalle tomaattipyree. Lisää sen päälle leikattu kampasimpukka. Ympäröi annos tomaateilla. Laita annokseen hieman jalapenoöljyä. Peitä annos maitohyytelöllä ja lisää päälle viimeisenä keksi. Kaada tomaattivesi pöydässä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Kuha & Kroketti, Antin reseptiMasterChef: Perunarieskaa, sieniä ja valkoherukkaa – sininen joukkueMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiHuippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Kokkisodan kymmenes jakso herkuttelee merenelävillä ja tarjoaa hunajakahvia – katso reseptit!
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti