Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Mustikkakompotti, kanelibasilikajäätelöä ja mustikkapitsi, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

MUSTIKKAKOMPOTTI

  • 2 dl pakastemustikoita
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • ½ dl agavesiirappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

KANELIBASILIKAJÄÄTELÖ

  • ruukku kanelibasilikaa
  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl kondensoitua maitoa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl suolaa

MUSTIKKAPITSI

  • 50 g mustikoiden mehua
  • 25 g vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • vaniljasokeria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

MUSTIKKAKOMPOTTI: Kiehauta kasarissa mustikat, lisää glukoosisiirappi sekä agavesiirappi ja anna hieman keittyä kokoon. Lisää mausteet ja hauduta vielä hetki, kunnes saat halutun paksuuden kompottiin.

KANELIBASILIKAJÄÄTELÖ: Pese kanelibasilika, laita lehdet, sekä puoli desilitraa kondensoitua maitoa blenderiin. Soseuta. 

Kuumenna kattilassa kuohukerma, kondensoitu maito sekä kananmunakeltuaiset koko ajan sekoittaen. Seos ei saa kiehua, ettei keltuaiset juoksetu. Lisää mausteet ja laita seos jäätelökoneeseen. Aja jäätelöksi.

MUSTIKKAPITSI: Laita kastikepulloon mustikoiden mehua, vesi sekä vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi ja paista keskilämmöllä, kunnes pannulta haihtuu vesi ja jäljelle jää mustikkapitsi.

Ripottele paistamisen loppuvaiheessa vaniljasokeria pinnalle.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun reseptiMasterChef Suomi: Chili-suklaafondant, mangosorbet ja mango-minttusalaatti, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Mustikka-jogurttijäätelö, Samun reseptiMasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiMasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n reseptiMasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti