MasterChef Suomi: Lakritsipannacotta, Sininen joukkue
Julkaistu
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 9,5 dl easy whipping vispituotetta
- 1 dl sokeria
- 3 tl lakritsajauhetta
- 3,5 tl agar agaria
- ½ pussia lakritsia
- Karhunvatukoita
Valmistusohje
Laita 5 dl vispituotetta kattilaan kuumenemaan, lisää sokeri ja lakujauhe.
Sekoita agar agar 2,5 dl vispiin ja laita kiehuvan seoksen joukkoon. Keitä noin 3-5 minuuttia.
Anna seoksen tasaantua kattilassa kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat sen muotteihin/laseihin.
Leikkaa lakritsipalat pienemmiksi ja keitä 2 dl vispituotteessa kastikkeeksi, noin 5-10 minuuttia ja siivilöi kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit