MasterChef Suomi: Lakritsipannacotta, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 9,5 dl easy whipping vispituotetta
- 1 dl sokeria
- 3 tl lakritsajauhetta
- 3,5 tl agar agaria
- ½ pussia lakritsia
- Karhunvatukoita
Valmistusohje
Laita 5 dl vispituotetta kattilaan kuumenemaan, lisää sokeri ja lakujauhe.
Sekoita agar agar 2,5 dl vispiin ja laita kiehuvan seoksen joukkoon. Keitä noin 3-5 minuuttia.
Anna seoksen tasaantua kattilassa kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat sen muotteihin/laseihin.
Leikkaa lakritsipalat pienemmiksi ja keitä 2 dl vispituotteessa kastikkeeksi, noin 5-10 minuuttia ja siivilöi kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike