MasterChef: Klassinen tartar– Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- n. 80 g naudan paistia
- n. 0,5 tl suolaa ja pippuria, maistamalla maut kuntoon
- 2 rkl öljyä
- puolikas punasipuli
- 1 rkl kapriksia
- 0,5 tl sinapinsiemeniä
- 2 rkl valkoviinietikka
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 rkl ruokosokeria
- parmesania
Valmistusohje
Leikkaa liha veitselle pieneksi. Liha saa kuitenkin jäädä rustiikkiseksi.
Mausta liha suolalla, pippurilla ja laita pieni määrä öljyä jotta liha kiiltää, jätä maustumaan
Pilko punasipuli aivan pieneksi laita kulhoon, lisää kaprikset, sinapinsiemenet, suolaa, pippuria, valkoviinietikkaa, ruokosokeria ja öljy
Aseta liha lautaselle ja tee kolo keltuaista varten. Erottele keltuainen ja aseta lihan päälle.
Sivuun vesikrassi siihen päälle vinegretti ja parmesan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka