MasterChef: Klassinen tartar– Tiian resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_tiia_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • n. 80 g naudan paistia
  • n. 0,5 tl suolaa ja pippuria, maistamalla maut kuntoon
  • 2 rkl öljyä
  • puolikas punasipuli
  • 1 rkl kapriksia
  • 0,5 tl sinapinsiemeniä
  • 2 rkl valkoviinietikka
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,5 rkl ruokosokeria
  • parmesania

Valmistusohje

Leikkaa liha veitselle pieneksi. Liha saa kuitenkin jäädä rustiikkiseksi.

Mausta liha suolalla, pippurilla ja laita pieni määrä öljyä jotta liha kiiltää, jätä maustumaan

Pilko punasipuli aivan pieneksi laita kulhoon, lisää kaprikset, sinapinsiemenet, suolaa, pippuria, valkoviinietikkaa, ruokosokeria ja öljy

Aseta liha lautaselle ja tee kolo keltuaista varten. Erottele keltuainen ja aseta lihan päälle.

Sivuun vesikrassi siihen päälle vinegretti ja parmesan

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.